Met elke nieuwe database voel ik me als een kind in een snoepwinkel

Dat ik heb mogen spelen met de mooiste en grootste databases van grote Nederlandse bedrijven is gezien mijn roots niet vanzelfsprekend.

Als jongste dochter van slager Van der Heide werd ik na de basisschool naar de lagere detailhandelsschool (LDS) gestuurd. Mijn ouders vonden veel algemene kennis niet belangrijk, wel dat ik goed met mijn handen zou kunnen werken. Toen ik uiteindelijk na de LDS ook de Middelbare detailhandelsschool (MDS) had afgerond vonden ze dat ik lang genoeg op school had gezeten en een baan moest gaan zoeken. Ik weet nog goed dat ik een gesprek had met mijn vader waarin hij zei dat hij het heel modern van mij zou vinden als ik, als vrouw, parttime zou gaan werken. Toch zou hij het wel zonde vinden om studie van vier jaar te gaan doen als ik toch over een paar jaar al zou gaan trouwen en kinderen krijgen.

Wat ben ik blij dat ik niet heb gedaan wat mijn vader zei toen hij me in 1991 adviseerde om te stoppen met school en een baan te gaan zoeken.

Ik ben na de MDS HEAO (HBO economie) gaan doen en uiteindelijk in 1995 afgestudeerd. Bij mijn eerste baan in 1995 werkte ik al met een geweldig mooie en grote database en dat bleek perfect bij mij te passen. Daarna heb ik bij allerlei grote bedrijven in verschillende branches gewerkt: onder andere bij Postbank, ING, T-Mobile, ThiemeMeulenhoff, Achmea, KNMP, Denksport, en meer. Altijd met databases en nu na ruim 20 jaar vind ik spelen met databases nog steeds het leukste wat er is.

Met iedere nieuwe database voel ik me als een kind in een snoepwinkel. Ik geniet van alle nieuwe smaken, kleuren en mogelijkheden.

Het liefst haal ik uit iedere database alles wat er inzit om het te gebruiken voor meer tevreden klanten, mooie campagnes en meer winst.