Karin twijfelt: zal ik junior Hans aannemen?

Karin twijfelt. Ze heeft net een sollicitatiegesprek gevoerd met Hans voor de functie van databasemarketeer.  Een leuke jongen met de juiste opleiding, maar geen ervaring. Echt een junior dus. Nu weet ze niet of ze hem nou wel of niet moet aannemen. Zou het niet teveel tijd en energie kosten voordat hij is ingewerkt? Ze heeft echt snel handjes nodig op de afdeling. Als het een half jaar gaat duren voordat Hans zelfstandig aan het werk kan dan kan ze net zo goed zelf queries gaan schrijven.

Ervaren databasemarketeers zijn bijna niet te vinden

Veel bedrijven hebben te maken met dit probleem. De vraag naar ervaren dataspecialisten is veel groter dan het aanbod. Met name goede medior databasemarketeers zijn bijna niet vinden. Vaak is de werkdruk op de afdeling zo groot dat er geen tijd is om een junior te begeleiden.

Snel zelfstandig

Het liefste wil je gewoon een kandidaat die snel productief is. Iemand die niet teveel tijd kost en snel zelfstandig aan het werk kan. Een nieuwe medewerker met veel kennis die met verfrissende ideeën de afdeling echt verder kan brengen. Die jou verbaast met mogelijkheden waar je nog nooit aan gedacht had.

Een junior databasemarketeer kan binnen 2 maanden goede analyses doen en campagnes bouwen

Ja, echt het kan! De sleutel is goede begeleiding. Als je een junior niet in het diepe gooit maar investeert in een goed inwerktraject dan kan hij heel snel productief zijn. Waar moet je aan denken bij goed inwerken?

  • Zorg dat er een goed handboek is zodat nieuwe medewerkers niet alles hoeven te vragen.
  • Als er geen tijd is om zo’n handboek te maken, dan kun je dit ook laten maken.
  • Geef een nieuwe medewerker snel concrete opdrachten. Begin makkelijk en maak het steeds moeilijker.
  • Zorg dat er een vast aanspreekpunt (buddy) is voor je nieuwe medewerker en zorg ervoor dat die persoon hiervoor ook echt de tijd heeft. Hoe meer tijd en aandacht er in het begin is, hoe sneller iemand productief is.
  • Als je geen tijd is om een junior te begeleiden, denk dan eens aan het inhuren van een ervaren databasemarketeer om je nieuwe medewerker in te werken, zo belast je je vaste medewerkers minder.

Met de juiste begeleiding zijn junior databasemarketeers snel productief. Als je investeert in een goed inwerktraject heb je snel de capaciteit op de afdeling weer op orde.

Karin: 6 maanden later…

Karin zit tevreden achter haar bureau. Ze heeft net weer een sollicitatiegesprek gevoerd met een junior kandidaat en deze keer is er totaal geen twijfel. Nu ze weet hoe ze onervaren kandidaten snel productief krijgt heeft ze er alle vertrouwen in dat ook deze persoon het prima gaat redden op haar afdeling. En weet je wie gaat helpen met inwerken? Hans!

Wil je net als Karin gaan werken met junior databasemarketeers?

Maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het opleiden, begeleiden of inwerken van je nieuwe krachten? Ik ben dol op databases en help je graag!
Maak een afspraak voor een vrijblijvend kopje koffie. Dan bekijken we samen wat jouw uitdagingen zijn en of ik je daarbij kan helpen.

Maak een afspraak

 

Wil je mijn artikelen voortaan in je mailbox ontvangen?

Dat kan! Vul hieronder je gegevens in dan stuur ik ze voortaan via e-mail.
 

 

Share on linkedin
Linkedin

Delen = lief